29.10.2021

Canon T90

Ennen Canon EOS -sarjan markkinoille tuloa kuvasin Canonin A-1 -rungolla ja haaveena oli ostaa Canon T90 -runko. No se sitten jäin kun T90 maksoi liikaa ja kun olisi sitten ollut rahaa, Canon julkaisi EOS 650 -rungon jossa oli automaattitarkennus joten siirryin EOS -sarjaan.

Mutta nyt kun olen taas pitkästä aikaa filmille kuvaillut, mieleen hiipi ajatus ostaa tuo silloinen unelmarunko. Ja kas kummaa, eBay:ssa sattui silmään saksasta runko edulliseen hintaan (alle 200eur posteineen) joten nyt minulla on T90 -runko :)

Kameran mukana tuli kaukolaukaisin ja toinen tähyslasi.


Runko on kunnoltaan lähestulkoon mint -kuntoinen.

Kaikki rungon toiminnot näyttäisivät toimivan ongelmitta joten pitää laittaa filmiä koneeseen ja alkaa käyttämään runkoa.

Filmikalusto alkaisi nyt olemaan kasassa, kolme runkoa ja muutama objektiivi niihin saa riittää. Objektiiveja voisi harkita lisää jos kohdalle sattuu hyväkuntoisia edulliseen hintaan. Mutta mitään akuuttia tarvetta ei ole tällä erää.

Filminkehitykseen voisi harkita kehityskoneen ostamista mutta tässäkin pätee samat kuin tuossa yllä: jos tulee hyväkuntoinen edullisesti vastaan mutta mitään akuuttia tarvetta/pakkoa ei ole näköpiirissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti